Ce este păpădia – ajută la pierderea în greutate?

Păpădia, cunoscută și sub numele de păpădie comună (în latină: Taraxacum officinale), este cunoscută pentru proprietățile sale medicinale și a fost folosită în medicina naturistă cu mulți ani în urmă. Interesant este că nu va fi o mare greșeală să presupunem că toată lumea a văzut măcar o dată o păpădie. Este o plantă sălbatică care crește în toată Europa, Asia și America. Crește în pajiști, de-a lungul drumurilor și, de asemenea, ca buruiană, iar după înflorire, planta se transformă într-o păpădie.

Aspectul său poate semăna cu păpădiile populare, dar este o plantă complet diferită, care diferă, printre altele, prin: transformare după înflorire. Cu toate acestea, mulți oameni îl confundă cu o păpădie, care nu are aceleași întrebuințări. Păpădia are proprietăți bogate de promovare a sănătății de care mulți oameni pur și simplu nu sunt conștienți și este foarte posibil ca unele dintre ele să crească lângă casa noastră sau chiar pe terenul nostru. Prin urmare, merită să aflați mai multe despre el.

Proprietățile de promovare a sănătății ale păpădiei

Papadia este o planta perena comuna care infloreste de obicei din mai pana in iunie. Fără îndoială, nu este o plantă pe cale de dispariție deoarece poate fi găsită în multe locuri. Mai mult, păpădia este o plantă meliferă, iar mierea produsă din aceasta are o valoare nutritivă ridicată. De remarcat, totuși, în scopuri medicinale, se folosesc în principal frunze și rădăcini de păpădie, care pot fi tăiate și uscate și acasă. Frunzele de păpădie conțin vitaminele C, E și vitaminele B. Ele conțin și minerale, printre care: magneziu, calciu, fosfor, fier, cupru sau potasiu.

Frunzele comune de păpădie conțin și flavonoide, rășină, inulină și alte substanțe care stimulează imunitatea. Cu toate acestea, rădăcina este o sursă de colină, beta-amarină și gliceride de acizi grași, iar acestea sunt doar câteva exemple de substanțe vegetale valoroase conținute în rădăcina acestei plante. Toate acestea înseamnă că păpădia are proprietăți antioxidante puternice, inclusiv proprietăți anticancerigene și antidiabetice.

În plus, are un efect pozitiv asupra sistemului digestiv și poate contribui semnificativ la îmbunătățirea imunității. Prin urmare, nu este de mirare că extractele din frunze și rădăcini de păpădie pot fi găsite și în diferite tipuri de preparate.

Proprietățile de slăbire ale păpădiei

Papadia conține inulină atât în ​​frunze, cât și în rădăcini. Este un polizahar cu proprietăți de promovare a sănătății care sunt importante pentru pierderea în greutate. În plus, ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge și colesterol, ceea ce nu face decât să sublinieze natura sa de promovare a sănătății. Inulinei îi datorează păpădia proprietățile, care merită folosite mai ales atunci când slăbești. Un fapt interesant este că inulina, fiind o polizaharidă, are o valoare calorică relativ scăzută și un gust dulce și delicat. Pentru comparație, este de aproximativ 10 ori mai puțin dulce decât zahărul alb clasic.

În cazul suplimentelor alimentare pentru slăbire sau arzătoare de grăsimi, care conțin adesea extracte de păpădie, acest lucru este important, printre altele: datorită capacității sale de a suprima pofta de mâncare și de a crește senzația de sațietate. În plus, conține și acid clorogenic, care este conținut și în cafeaua verde. Datorită acestui lucru, poate reduce cantitatea de zaharuri absorbabile, iar în timpul antrenamentului, organismul folosește rezervele stocate, ceea ce vă permite să ardeți mai repede țesutul adipos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *